Spring til indhold

Opskrift: Mørbrad af gris: Tilberedning i sous vide

Mørbrad af gris: Tilberedning i sous vide
Gris

Mørbrad af gris: Tilberedning i sous vide

Sous vide er en fantastisk metode til at tilberede kød, hvor du kan opnå præcise resultater hver gang. Når det kommer til mørbrad af gris, er sous vide en særlig fordelagtig teknik, der sikrer, at kødet bliver utrolig mørt og saftigt, samtidig med at alle de gode smagsnuancer bevares. I denne opskrift guider vi til, hvordan du tilbereder en perfekt mørbrad af gris ved hjælp af sous vide, så du kan imponere dine gæster eller forkæle dig selv med et lækkert stykke kød.  

 

Tilberedning 

  1. Pak din Dyrbar mørbrad af gris ud af indpakningen. Hvis du vil have den i en lidt mere overskuelig størrelse, kan du skære den over på midten.  
  2. Krydr kødet godt med salt hele vejen rundt, og læg det i en sous vide-godkendt pose. 
  3. Luk posen tæt med din vakuumpakker. Vi anbefaler altid at forsegle den to gange, så man er sikker på, at den holder sig lukket. 
  4. Tænd din sous vide-stav eller dit sous vide-kar på 56°C, og vent, til det er klar. Læg din pose med kød ned, og sikr dig, at hele pakken er dækket med vand. 
  5. Efter 2 timer i karet kan du tage posen op, åbne den og lægge kødet på et skærebræt. Dup kødet så tørt som muligt på ydersiden med køkkenrulle. 
  6. Varm en pande op til meget høj varme med smagsneutral olie som for eksempel rapsolie eller ghee. 
  7. Svits kødet af på panden i ca. 45-60 sekunder på alle sider, så kødet får stegeskorpe. Rør ikke ved kødet under stegningen, så det kan få en god stegeskorpe. 
  8. Lad det hvile i 10 minutter, og skær kødet i skiver. 
  9. Velbekomme 

 

Lær at brune din mørbrad af gris til perfektion 

Når mørbraden er blevet tilberedt i sous vide, skal den brunes på panden, inden den er klar til servering. Bruningen er prikken over i’et, som giver kødet stegeskorpe og en flot farve. Læs med nedenfor, hvor sous vide-eksperten Karsten Tanggaard giver sine bedste tips til, hvordan du bruner dit sous vide-tilberedte kød til perfektion.  

Bliv klogere på, hvordan du bruner dit kød efter sous vide 

 

Forkæl dig selv med en mørbrad af tunggris fra Dyrbar 

Vil du servere en mørbrad i høj kvalitet for dig selv og dem, du holder af? Så bestil en mørbrad fra Dyrbar, som kommer fra danske tunggrise – altså grise, som har vokset sig større end normale slagtegrise. Kødet fra tunggrisene har mere farve og en dybere smag, fordi dyrene har haft en længere opvækst.  

Køb mørbrad af gris fra Dyrbar 

 

Bliv inspireret af vores opskrifter med mørbrad af gris 

Mørbraden er en klassisk udskæring på grisen, og kødet kan anvendes i mange forskellige retter. Du kan for eksempel bruge mørbraden af gris i en spicy pork salad med glaskål, agurk og bønnespirer overhældt med en dressing med soja, fishsauce og lime.  

Prøv også opskriften på mørbrad med five spice krydderi 

Læs mere

Oksetværreb: Tilberedning i sous vide
Okse

Oksetværreb: Tilberedning i sous vide

Oksetværreb er en fantastisk udskæring, som har utrolig meget smag. Ved hjælp af sous vide-metoden kan du forvandle det lidt seje stykke kød til en smeltende mør og saftig ret, hvor smagene får lov...

Læs mere
Kalvespidsbryst: Tilberedning i sous vide
Kalv

Kalvespidsbryst: Tilberedning i sous vide

Kalvespidsbryst er et alsidigt stykke kød, som både kan koges, sprænges og langtidssteges. Her får du en guide til, hvordan du kan tilberede dit kalvespidsbryst i sous vide og dermed få et mørt sty...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag