Spring til indhold

Opskrift: Braisering, stegeso eller simremad?

Braisering, stegeso eller simremad?
Ekspertviden

Braisering, stegeso eller simremad?

Langtidstilberedning handler om at mørne musklerne i udskæringen og lade fedt, bindevæv og ben give smag til saucen og mundfylde til kødet. Der findes forskellige metoder, alt efter mængden af tilsat væske og valg af varmekilde.

 

Læs om kødudskæringer til langtidstilberedning her

  • Braisering. Ved en braisering vil man typisk brune kødet først og herefter tilsætte væske, urter, grøntsager og andre smagsstoffer. Kødet kan tilberedes under låg i ovnen i en stegeso, cocotte eller römertopf (kært barn har mange navne), og det holder på alle de gode smagsstoffer. Du kan også lade kødet snurre langsomt i en gryde under låg på komfuret – bare pas på, at gryden ikke koger tør eller brænder på. Ved en braisering skal væske nå cirka halvt op omkring kødet. Kalvekæber, kæber af tunggris, braiserbøf, kalveskank og tværreb er fremragende til braisering

Braiserbøf

  • Simreret. Eller på hverdagsdansk: Gryderet. Her brunes kødet og dækkes helt af væske sammen med grønt og smagsstoffer. Prøv spidsbryst, kalvehaler eller oksehaler i en simreret.
  • Langtidsstegning: Er en god idé til større stykker kød med ben, som tilberedes i mange timer i ovnen, eventuelt under stanniol. Prøv for eksempel langtidsstegning til spareribs, tværreb eller kalveskank. Læs også vores guide til langtidsstegt flæskesteg her.

Dyrbars krogmodnede og økologiske flæskesteg

 

Læs mere

Lækkert tilbehør til braisering
Ekspertviden

Lækkert tilbehør til braisering

De gode saucer, som omgiver dit langtidstilberedte må gerne forenes med et mildt og måske lidt cremet tilbehør, som kan absorbere de lokkende væsker. Her er lidt idéer. Rodfrugtmos. Byg på en ba...

Læs mere
Svinekæber fra tunggris
Ekspertviden

Kødudskæringer til langtidstilberedning

Til langtidstilberedning vil du typisk vælge de lidt grovere stykker kød, som typisk er de muskler, som dyret har brugt allermest. Det vil sige udskæringer med langfibret kød og en god marmorering ...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag