Spring til indhold

Opskrift: Oksetværreb: Tilberedning i sous vide

Oksetværreb: Tilberedning i sous vide
Okse

Oksetværreb: Tilberedning i sous vide

Oksetværreb er en fantastisk udskæring, som har utrolig meget smag. Ved hjælp af sous vide-metoden kan du forvandle det lidt seje stykke kød til en smeltende mør og saftig ret, hvor smagene får lov til at skinne igennem. Vi guider dig til, hvordan du kan tilberede oksetværrebet i sous vide og efterfølgende stege det på panden eller tilberede det i ovnen marineret i en velsmagende barbecuesauce. Velbekomme!  

 

Tilberedning 

  1. Pak dit oksetværreb ud af indpakningen.  
  2. Krydr kødet godt med salt hele vejen rundt, og læg det i en sous vide-godkendt pose. 
  3. Eventuelt kan det overvejes at brune kødet af før tilberedning, for at undgå misfarvning 
  4. Luk posen tæt med din vakuumpakker. Vi anbefaler altid at forsegle den to gange, så man er sikker på, at den holder sig lukket. 
  5. Tænd din sous vide-stav eller dit sous vide-kar på 70°C, og vent, til det er klar. Læg din pose med kød ned, og sikr dig, at hele pakken er dækket med vand. 
  6. Efter 20 timer i karet kan du tage posen op, åbne den og lægge kødet på et skærebræt. Dup kødet så tørt som muligt på ydersiden med køkkenrulle. 
  7. Herefter har du to muligheder: Du kan enten stege det af på en pande eller barbecue det. Til dette bør du skære det i stykker, hvor hvert stykke er af ét ben.  

 

Pandestegning 

  1. Varm en pande op til meget høj varme, brug gerne smagsneutral olie som for eksempel rapsolie eller ghee. 
  2. Svits kødet af på panden i ca. 45-60 sekunder på alle sider, til kødet får stegeskorpe. Undgå at røre ved kødet under stegningen, så det kan få en god stegeskorpe. 

 

Barbecue

  1. Når oksetværreben er færdig, anbefales det at køle den ned i 1 time. Lav herefter din yndlings barbecuesauce, og coat kødet i det. Giv efterfølgende kødet 15-30 minutter i ovnen på 200 grader, indtil overfladen er karamelliseret. 
  2. Tag kødet ud, når benene er coated, og barbecuesaucen lige har sat sig. 
  3. Lad hvile i 10 minutter, og skær kødet ud.  
  4. Velbekomme 

 

Bliv klogere på tilberedning i sous vide 

Hvis du vil vide mere om sous vide, kan du læse vores store guide til tilberedning i sous vide. Her guider sous vide-eksperten Karsten Tanggaard til alt fra temperatur og trin for trin-tilberedning til valg af kød og udskæringer. 

Læs mere om tilberedning i sous vide 

 

Køb dit oksetværreb hos Dyrbar 

Når du køber dit oksetværreb fra Dyrbar, får du kød fra dyr, som både er født, opdrættet og slagtet i Danmark. Oksetværrebene fås i tre forskellige størrelser: 750-850 gram, 900-1100 gram og 1100-1300 gram. På den måde kan du nemt vælge en udskæring i den størrelse, som matcher dine behov, uanset om du skal lave mad til mange eller blot dig selv og dine nærmeste.  

Bestil din tværreb af okse fra Dyrbar 

 

Hvad bruger man oksetværreb til? 

Oksetværreb kan bruges i mange forskellige retter. Man bruger ofte udskæringen i supper, da kødet er fyldt med smag. Det er dog også oplagt at bruge oksetværrebet til langtidstilberedning – for eksempel i sous vide, som vi guider til her i opskriften.  

Prøv også opskriften på Sticky Short Ribs 

Læs mere

Få en fest ud af din Fødselsdagsbox
Ekspertviden

Få en fest ud af din Fødselsdagsbox

HIP HURRA, det’ vores fødselsdag! Og hvad er bedre end at fejre sin fødselsdag med at glæde andre med noget afsindigt lækkert mad! Vi har pakket en Fødselsdagsbox med Dyrbar-klassikere, som vi håbe...

Læs mere
Mørbrad af gris: Tilberedning i sous vide
Gris

Mørbrad af gris: Tilberedning i sous vide

Sous vide er en fantastisk metode til at tilberede kød, hvor du kan opnå præcise resultater hver gang. Når det kommer til mørbrad af gris, er sous vide en særlig fordelagtig teknik, der sikrer, at ...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag