Snack til boblerne: Sticky spareribs, koriander og forårsløg
Alle elsker spareribs! Og efter en lang jul længes vi nytårsaften efter friske og pikante asiatiske smage. Som her, hvor de saftige ben dækkes af en pikant asiatisk-inspireret glaze og serveres som en fyldig snack til et glas friske bobler. Husk servietter!
Opskriften er udviklet til Dyrbar af superkokken Mikkel Marschall, som blandt mange andre fantastiske steder har stjernerestauranten kadeau på sit CV. Mikkel afslører et par tips og skrækkelige historier fra sit nytårs-repertoire her.
Spareribs:
1,5 kg Dyrbar spareribs af gris, skåret i skiver med ben på.
Olie til stegning
70 gram ingefær, skrællet og i tynde skiver
6 stjerneanis
1 bundt forårsløg, skyllet og skåret i skiver
1 spsk chiliflager
1 dl flydende honning
½ dl god soya
4 spsk riseddike
4 dl bouillon
Frisk koriander, chili og forårsløg til pynt.
Krydr spareribs med salt og brun af på en varm pande i lidt neutral olie. Sørg for, at benene er brunet godt af på alle sider. Kom dem over i en bradepande.
Tilsæt ingefær, forårsløg, chili og stjerneanis i fedtet på panden. Sautér det godt af. Hæld overskydende fedt fra og tilsæt soja, honning, riseddike og bouillon. Kog op og hæld over kødet.
Sæt bradepanden ind i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Tag bradepanden ud, vend kødet om, skru ovnen ned på 160 grader og sæt bradepanden tilbage i ovnen i endnu 1½ time. Hold øje med at benene ikke bliver for mørke. Skru evt. lidt mere ned for varmen.
Når kødet er godt mørt, tages det op af bradepanden. Lagen koges ind og sigtes hen over kødet. Det skal være helt tykt og sticky, så det klistrer til benene.
Pynt med koriander, chili og forårsløg i fine skiver.
Det kan du forberede i god tid: Tilbered benene tidligere på dagen – måske endda dagen før. Men vent med at pynte.
Ved servering: Varm kødet i en 160 grader varm ovn i 15 minutter. Anret på et flot fad og pynt. Server med rigeligt servietter, måske endda fugtige vaskeklude, der er varmet let i mikroovnen (pas på de ikke brænder!).