Vi har guld i årerne – for Guldrummet er vores storebror

Du har sikkert prøvet det. Siddet i godt selskab på en af landets ypperligste restauranter. Sat gaflen i det stykke kød, der lige er sat foran dig, midt i en festlig ping-pong med vennerne eller en særligt udvalgt, og ført gaflen til munden. Blevet tavs for et øjeblik, og stillet blikket på uendeligt. Og for en stund blevet sendt helt til tælling af den sanselige eller provokerende struktur, den intense fornemmelse af umami og karamellisering, den saftighed, der lader kalvens mildhed, grisens nøddesmag eller oksens mørke vildskab fordele sig i din mund. Du er blevet kød-ramt.

Har du haft denne oplevelse, er der en pæn sandsynlighed for, at kødet er kommet fra Guldrummet. Guldrummet ligger midt i Danmark, i Kolding, og her har vi i mere end tyve år skåret, modnet, udviklet og kælet om de allerbedste udskæringer af kød til landets topkokke. Sammen har vores slagtere og de dygtigste kokke tænkt, leget og prøvet sig frem til de ypperligste produkter. Krogmodnede højreb, nyretapper, kæber af okse eller tungsvin, eller hvad en fremme-i-skoene kok ellers har brændt for. De udskæringer, der har ramt dig i dine bedste spiseoplevelser.

Guldrummet er Dyrbars storebror. Vi er flyttet ind lige ved siden af ham, og stjæler hæmningsløst af hans viden, erfaringer, ekspertise. Det gør vi, så du kan få fingrene i det kød, du drømmer om at lege med i dit køkken. Så du kan finde din indre Jakob Mielcke eller Jesper Koch frem. Stege, braisere, sousvide, grille, simre, riste eller hvad din vilde køkkenhjerne ellers har tænkt sig frem til. Så du kan sætte dit eget mesterværk på bordet – og se dine gæsters blik gå på uendeligt, når de bliver kødramt.

 

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag