Spring til indhold

Opskrift: Det perfekte tilbehør til din porchetta – også til vinglasset!

Det perfekte tilbehør til din porchetta – også til vinglasset!

Det perfekte tilbehør til din porchetta – også til vinglasset!

Her er et par bud på det perfekte tilbehør til din porchetta – også til vinglasset!

Porchetta kommer fra det centrale Italien, med gastronomisk epicentrum i byen Ariccia, hvor romerske lækkermunde gerne kører til for at få den saftige bid serveret fra små, hvide food trucks. Her byder traditionen, at porchettaen blot serveres i tynde skiver i en hvid bolle, måske med en enkelt tot rucola, og naturligvis et godt glas lokal rødvin. Vi vil nu nok anbefale et lidt mere muntert tilbehør!

  • Server den sprøde steg varm i gode skiver, ledsaget af en salat med tykke, hvide butter beans og stykker af grønne asparges i en kraftig sennepsvinaigrette. Prøv også skiver af polenta, som lige får en hurtig tur på grillen med et dryp olivenolie.
  • Udbyg den italienske sandwich-version med skiver af porchetta i gode ciabatta-boller, smurt med løvstikke-mayonnaise og fyld syltet rødløg og rucola i for knas.
  • Steg rigeligt af den gode porchetta – og nyd resterne dagen efter! For eksempel i en syndig open sandwich med et godt stykke landbrød, smurt med relish af karamelliserede løg, herpå tern af kold porchetta og en håndfuld revet Gruyère på toppen. Gratinér og spis med en tomatsalat med frisk basilikum til.
  • Uanset serveringen, så prøv et glas af en afkølet, rød Lambrusco som ledsager til kødet. Den findes i en tør og en sød udgave, og vælg endelig den tørre, som med sin frugtighed og perlende friskhed passer fremragende til det kraftige kød.

 

Læs mere

Sådan tilbereder du den perfekte ribbenssteg
Ekspertviden

Sådan tilbereder du den perfekte ribbenssteg

Ribbensstegen når den er bedst, er den øverste ende af bryststykket. Det kaldes også stegestykket, og kommer med ben som en del af stegen. Udskæringen er rigt marmoreret med muskler og fedt i lag, ...

Læs mere
Yakitori Grill Short Ribs
Ekspertviden

Luk op for et nyt madunivers med Yakitorigrillen

Luk op for et nyt madunivers med Yakitorigrillen Hvis du er Dyrbar-kunde, er du nok lidt mere end almindeligt interesseret i gastronomi, herunder lækre råvarer, verdenskøkkener og interessante tilb...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag