Spring til indhold

Opskrift: Spicy Pork Salad

Spicy Pork Salad
Gris

Spicy Pork Salad

En kødsalat kan godt lyde som en lidt sjov størrelse - for ofte er salat noget, man serverer til kød, og ikke sammen med.

Men i det asiatiske køkken er der masser af traditioner for at lave kødsalater, og det har jeg ladet mig inspirere af i denne opskrift, som jeg kalder Spicy Pork Salad.

Det er en simpel, saftig, syrlig og knasende salat, lavet med glaskål, gulerødder, agurk, chili og bønnespirer, som svøbes i en let asiatisk dressing med sukker, soja, fish sauce og limesaft.

På toppen skal man have et godt stykke gris, der egner sig til at blive stegt saftigt og skåret i tynde skiver. Du kan bruge mange forskellige udskæringer fra Dyrbar, eksempelvis mørbrad af tunggris, nakkekotelet eller lignende. 

Og når det skal være ekstra lækkert? Så skal du prøve at lave det med udskæringen Slipset

Det er en relativt ukendt udskæring, som virkelig er overraskende mør, lækker og saftig i sin smag - det er lidt en unik sag, nemlig en muskel som sidder ovenpå kammen. Og denne muskel er helt rød og mørk i farven, så det næsten bliver en oksebøf-oplevelse.

Og så er det en af de slags udskæringer af gris, som må steges rare og medium rare. Det giver smørmørt kød, der gør sig godt til denne salat!

Fang opskriften herunder til 2 personer:

INGREDIENSER

  Kød og salat

  • 1 stk glaskål
  • ½ stk agurk
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 2 håndfuld blandet salat
  • 300 gram grisekød (eks. nakkekolelet, kotelet, mørbrad eller slipset)
  • 1 stk gulerod
  • 2 spsk. peanuts/jordnødder


  Dressing

  • 1½ tsk fishsauce
  • 1½ tsk chiliflager, røde
  • 2 tsk sukker
  • ½ stk lime, saften heraf
  • 1 spsk. soyasauce

  FREMGANGSMÅDE

  1. Start med at stege kødet, da det lige skal trække lidt - det er op til dig, hvad du bruger af grisekød, men gerne noget, der er tynd, magert og kan skæres i tynde, tyggevenlige strimler. Jeg brugte Slipset fra Dyrbar, som nemlig gerne må steges rare-medium rare - og derved mere mør! Bruger du slipset, skal det lige steges 2-2,5 minutter på begge sider og hvile i 5 minutter.
  2. Når kødet er stegt, skærer du agurk, gulerod og glaskål i helt tynde strimler - bland sammen med bønnespirer og blandet salat. Bland ingredienserne til din dressing og vend det grundigt ind i salaten. Skær dit kød i helt tynde strimler og læg på toppen af salaten i fade/tallerkner - drys med mere chili og hakkede peanuts/jordnødder.

  Opskriften er udviklet af Rasmus, som står bag websitet mandekogebogen.dk

  Læs mere

  Presaen: den supersaftige lille steg fra tunggrisen
  Ekspertviden

  Presaen: den supersaftige lille steg fra tunggrisen

  Måske kender du udtrykket ’Presa’ fra det spanske køkken? Nu kan du imidlertid få presaen i en superlækker, dansk version – skåret af danske tunggrise. Presaen er skåret af grisens nakke, og er den...

  Læs mere
  Smørrebrød med Dyrbar kød og svampemayo
  Tilbehør

  Smørrebrød med Dyrbar kød og svampemayo

  Det er ikke ofte, at der er rester på fadene, når der kommer Dyrbar-udskæringer på bordet. Men SKULLE det alligevel ske, at der er en bøf, lidt mørbrad eller et par skiver culotte tilbage, hvad så ...

  Læs mere

  SHARING IS CARING

  Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag