Mørbrad med five spice krydderi
Til denne ret skal du bruge noget grisekød, som er mørt og hurtigt tilberedt, og her kommer mørbrad af tunggris for alvor ind i spillet som en udskæring, da denne udskæring både har en dyb smag, masser af tekstur og det helt rigtige bid.
Du coater blot grisekødet i majsstivelse og steger det ved benhård varme, indtil det får stegeskorpe - majsstivelsen har to funktioner: den giver en tekstur og en let sprødhed, som både absorberer saucen og give et ekstra bid, og så sørger den for, at kødet får den helt rigtige 'snaskede' konsistens i dit asiatiske måltid.
Ingredienser
Kød
- 200 gram mørbrad
-
2 spsk. majsstivelse
Stickysauce
- ½ dl soyasauce
- 1 dl vand
- 1½ tsk majsstivelse
- 2 tsk hvidløg, revet
- 2 tsk ingefær, revet
- 2 spsk. limesaft
- 1½ spsk. brun farin
1) Den nemme løsning med Five Spice
- 1½ tsk five spice (hele krydderier eller købt)
2) Den 'rigtige' løsning med Five Spice
- ½ stk kanelstang
- 6 stk hele nelliker
- 1 tsk fennikelfrø
- ½ tsk sichuan-peber, hele korn
- 5 stk stjerneanis
Tilberedning
- Skær mørbraden ud i små, mundrette wok-strimler.
- Varm en wok op med en sjat olie til høj varme - vend strimlerne i majsstivelse og brun dem af olien, indtil de får lidt stegeskorpe og er gennemstegte.
- Læg dem på fedtsugende papir i mellemtiden.
- Bland alle ingredienserne til saucen - hvis du bruger Five Spice-pulver skal den blot blandes heri.
- Varm wokken op igen.
- Hvis du bruger den med hele krydderier, kan du lige riste dem af, inden du hælder stickysaucen over dem.
- Lad det simre og koge ind til en tyk masse.
- Si de hele krydderier fra, inden du tilføjer kødet og giver det et opkog.
- Serveres med finthakket chili og forårsløg på toppen til hvide ris.
Five Spice er et skønt krydderi og som navnet afslører, så handler det om en krydderiblanding, hvori der er 5 forskellige former for krydderier - tilsammen både dufter og smager de af asiatiske retter og generelt mange aspekter af det asiatiske køkken.
Five Spice består af fennikelfrø, sichuan-peberkorn, nelliker, stjerneanis og kanel - og den står utroligt godt sammen med en simpel stirfry eller nem asiatisk hverdagsmad.
Opskriften er udviklet af Mandekogebogen.dk