Spring til indhold

Opskrift: Mørbrad med five spice krydderi

Mørbrad med five spice krydderi
Gris

Mørbrad med five spice krydderi

Til denne ret skal du bruge noget grisekød, som er mørt og hurtigt tilberedt, og her kommer mørbrad af tunggris for alvor ind i spillet som en udskæring, da denne udskæring både har en dyb smag, masser af tekstur og det helt rigtige bid.

Du coater blot grisekødet i majsstivelse og steger det ved benhård varme, indtil det får stegeskorpe - majsstivelsen har to funktioner: den giver en tekstur og en let sprødhed, som både absorberer saucen og give et ekstra bid, og så sørger den for, at kødet får den helt rigtige 'snaskede' konsistens i dit asiatiske måltid.

Ingredienser

Kød

  • 200 gram mørbrad
  • 2 spsk. majsstivelse

Stickysauce

  • ½ dl soyasauce
  • 1 dl vand
  • 1½ tsk majsstivelse
  • 2 tsk hvidløg, revet
  • 2 tsk ingefær, revet
  • 2 spsk. limesaft
  • 1½ spsk. brun farin

1) Den nemme løsning med Five Spice

  • 1½ tsk five spice (hele krydderier eller købt)

2) Den 'rigtige' løsning med Five Spice

  • ½ stk kanelstang
  • 6 stk hele nelliker
  • 1 tsk fennikelfrø
  • ½ tsk sichuan-peber, hele korn
  • 5 stk stjerneanis

Tilberedning

  1. Skær mørbraden ud i små, mundrette wok-strimler.
  2. Varm en wok op med en sjat olie til høj varme - vend strimlerne i majsstivelse og brun dem af olien, indtil de får lidt stegeskorpe og er gennemstegte.
  3. Læg dem på fedtsugende papir i mellemtiden.
  4. Bland alle ingredienserne til saucen - hvis du bruger Five Spice-pulver skal den blot blandes heri.
  5. Varm wokken op igen.
  6. Hvis du bruger den med hele krydderier, kan du lige riste dem af, inden du hælder stickysaucen over dem.
  7. Lad det simre og koge ind til en tyk masse.
  8. Si de hele krydderier fra, inden du tilføjer kødet og giver det et opkog.
  9. Serveres med finthakket chili og forårsløg på toppen til hvide ris.

Five Spice er et skønt krydderi og som navnet afslører, så handler det om en krydderiblanding, hvori der er 5 forskellige former for krydderier - tilsammen både dufter og smager de af asiatiske retter og generelt mange aspekter af det asiatiske køkken.

Five Spice består af fennikelfrø, sichuan-peberkorn, nelliker, stjerneanis og kanel - og den står utroligt godt sammen med en simpel stirfry eller nem asiatisk hverdagsmad.

Opskriften er udviklet af Mandekogebogen.dk 

    Læs mere

    Niels hepper på enkeltheden. Og lidt mindre Instagram.
    Ekspertviden

    Niels hepper på enkeltheden. Og lidt mindre Instagram.

    Mig & Mit Kød – med køkkenchef Niels Switzer, Brasserie Ferdinand Det behøver ikke være så kompliceret, mener Niels Switzer, som er køkkenchef på Brasserie Ferdinand i Aarhus. Han stiler efter...

    Læs mere
    Peposo: Italiensk inspireret simreret på kalvekæber
    Kalv

    Peposo: Italiensk inspireret simreret på kalvekæber

    Peposo - også kaldet peposo all'imprunetina – og er i al sin enkelthed oksekød langtidsbraiseret i rødvin med peberkorn og hvidløg. Det er en utrolig minimalistisk, simpel og stringent ret - men de...

    Læs mere

    SHARING IS CARING

    Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag