Spring til indhold

Opskrift: Grillet nakkekotelet med en lun salsa af grillet stenfrugt

Grillet nakkekotelet med en lun salsa af grillet stenfrugt
Gris

Grillet nakkekotelet med en lun salsa af grillet stenfrugt

Gris og frugt er en genial kombination – de to smage rammer perfekt, fordi der både er sødme og lidt syrlighed. Og når du så tilføjer en tredje dimension i form af den let brændte grillsmag – ja, så er vi helt oppe at ringe!

Vi har leget lidt med stenfrugter – fersken, nektarin eller blomme – som passer rigtig godt til grisen, og serverer en let glaseret nakkekotelet med en grillet nektarin og en lun salsa på frugt og smør. Alt tilberedes samtidig på grillen – så nemt er det! Og det eneste specialgrej, der kræves, er en lille kasserolle, der kan stå og snurre over grill-varmen. Måske skal du på loppejagt i sommerlandet efter en lille kobberkasserolle?

Sådan gør du:

  • Forsalt fire nakkekoteletter med lidt salt. Ingen peber endnu.
  • Flæk og udsten 4 nektariner. Skær 3 af de halve nektariner i små tern.
  • Sæt en lille kasserolle over grillen med 100 gram smør, tilsat lidt ekstra salt og peber.
  • Bind en ’pensel’ af krydderurter, for eksempel salvie (som er genial til gris) og/ eller rosmarin. Lad penslen stå og snurre i smørret. Du kan desuden komme lidt ekstra finthakket salvie i kasserollen.
  • Hav grillen på medium varme, og læg koteletterne på grillen. Vend jævnligt. Kom også de halve nektariner på grillen. Pensl begge dele med smør undervejs.
  • Koteletterne skal steges rosa – ikke gennemsteges. Mærk efter med en finger, hvornår koteletten føles et sted mellem blød (rå) og hård (gennemstegt).
  • Når koteletterne er næsten færdige, tilsættes smørret en halv dl lys sirup samt de små tern af nektarin, samt et nip chiliflager. Pensl en sidste gang med blandingen, tag koteletterne af varmen, og lad dem trække.
  • Lad nektarin-salsaen koge op på grillen, og smag til med lidt citron – juster også sødme, salt og peber.
  • Anret en kotelet i skiver på en tallerken med en varm, grillet nektarin, lidt grønt og en skefuld af den varme, søde salsa.
  • Server med en gang sprød baguette eller forkogte, nye kartofler, som lunes igennem på grillen.

 

Skal der noget godt i glasset, vil en Riesling Feinherb med en anelse restsukker være et godt match, da den både indeholder god syre, sødme og frugtighed.

 

Læs mere

Tag Korea med ind i dit køkken
Ekspertviden

Tag Korea med ind i dit køkken

Det koreanske køkken byder på masser af lækre ingredienser, der giver dine Dyrbar-tilberedninger et asiatisk pift. Find ingredienserne i asiatiske specialforretninger eller på webshops. Chili i man...

Læs mere
Tomahawk over åben ild med blomstersmør
Ekspertviden

Tomahawk over åben ild med blomstersmør

Vekselstegning af Tomahawk Det er svært at sætte stegningen af en Tomahawk over åben ild på formel, for der vil ofte være forskel på bålets intensitet, afstand mellem gløder og stegerist, køde...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag