Tag Korea med ind i dit køkken
Det koreanske køkken byder på masser af lækre ingredienser, der giver dine Dyrbar-tilberedninger et asiatisk pift. Find ingredienserne i asiatiske specialforretninger eller på webshops. Chili i mange varianter er en elsket bestanddel i det koreanske køkken, og det gør det svært at matche vin til retterne. Blæs i stedet skummet af en iskold øl, måske af asiatisk herkomst!
Kimchi
Koreanerne er flere årtusinder foran det nordiske køkken, når det gælder fermenteringer. Et af de kendteste fermenterede produkter fra det koreanske køkken må være Kimchi, som er fermenterede grøntsager, dog oftest kål, tilsat pikante krydderier, herunder specielt chili og hvidløg. Kimchi har ofte en flot rød kulør på grund af de store mængder chili – men er sjældent så barsk en oplevelse, som farven antyder. Hvis du ikke har mod på de store hjemmefermenterings-projekter, kan du købe god kimchi i asiatiske specialforretninger. Hak for eksempel kålen fint, og rør den med en god mayo for en superlækker crunchy-pikant dip eller creme til dit grillede kød eller i en steak sandwich. Eller server som en lille pikant garniture til et stort grillbord.
Gochujang
Koreanernes elskede chilipasta, som typisk købes i den karakteristiske røde plasticbox. Gochujang er en aromatisk og hot (men ikke crazy hot) chilipasta med en sød, umami-agtig og let røget tone, som laves på soltørrede chilier samt fermenterede ris og sojabønner. Gochujang har en lækker cremet konsistens, der gør den genial at integrere i marinader og glaseringer til grillkødet. Blend din marinade af lige dele Gochujang, tomatpure, risvinseddike, ahornsirup, sojasauce samt et par fed hvidløg. Pas dog på med for meget direkte varme, så sukkerstofferne fra chilipastaen ikke brænder på.
Forårsløg og sesamfrø
Et godt lille trick til at give dine serveringer det rette asiatiske/ koreanske look! Ud over at forårsløg, skåret på skrå, giver din ret et smukt grønt pift, tilføjer løget også pikant friskhed og knas som en lækker kontrast til den fyldige smag af grillet kød. Drys desuden med sorte og/ eller hvide sesamfrø for et toptunet asiatisk look!