Kryddersmør med parmesan og persille
Hjemmelavet kryddersmør er en helt genial makker til velstegt kød, og en fantastisk formidler af forskellige smagselementer, når kryddersmørret langsomt smelter ud over kød og tilbehør, og forener smagsstoffer og kød - og så er det nemt at lave.
Ingredienser
- 100 gram smør
- 1 fed revet hvidløg
- Revet skal af en usprøjtet citron
- 40 gram revet parmesan
- 1-2 tsk ansjospure eller en halv dåse fileter, finthakkede
- 1 spsk hakket persille
- Friskkværnet peber
Tilberedning
- Alle ingredienser røres sammen
- Rul derefter massen til en pølse i film eller kom den i en skål.
- Nedkøl før brug
- Kryddersmørret kan også fryses.
Kryddersmør kan laves med et utal af ingredienser – friske krydderurter, krydderier, karamelliserede løg, citron, alkohol, bacon, ost og meget mere. I dette tilfælde læner vi os op ad en skøn restaurant-klassiker og tilbereder vores smør a la dressingen til Cæsarsalat med hvidløg, parmesan, citronskal og den karakteristiske salte ansjos.
Perfekt til både stegt og grillet gris, kalv og så fungerer det også helt perfekt til det ledsagende tilbehør såsom en sprød hasselbach kartoffel eller en dampet broccolini.