Spring til indhold

Opskrift: Côte de Boeuf af kalv med ramsløg

Côte de Boeuf af kalv med ramsløg
Kalv

Côte de Boeuf af kalv med ramsløg

Bringes i samarbejde med Mandekogebogen.dk og Rasmus Krarup Jensen.

En Côte de Boeuf er en stor, tyk udskæring af oksekød eller kalv, som skæres med benet stadig fastgjort. Côte de boeuf er kendt for sit saftige og smagfulde kød på grund af den høje fedtmarmorering i kødet. Det er en populær udskæring, der ofte tilberedes som en bøf, hvor kødet grilles eller steges og serveres med forskelligt tilbehør, såsom pommes frites, grøntsager eller en salat.

Jeg har fået fingrene i en lækker sag fra Dyrbar  nemlig en kalve Côte de Boeuf, som er meget mør, smagfuld og saftig.

Da Côte de Boeuf er en stor udskæring, kræver den normalt en længere tilberedningstid i ovnen eller på grillen. Det er vigtigt at lade kødet hvile i et par minutter efter tilberedning, så saften fordeles jævnt i kødet, inden det serveres.

En Côte de Boeuf skal helst stå for sig selv, da det er en fantastisk udskæring, som med sin ofte tykke størrelse gør det nemmere at styre tilberedningen, så den ikke bliver gennemstegt.

Jeg har valgt at lave en ‘sæsonvenlig’ udgave, som er baseret på forårets ramsløg  en Côte de Boeuf stegt på panden og i ovnen med ramsløgssmør og ramsløgskartofler.

En sand gudespise, hvor ramsløg gør det ud for hvidløg, som man ofte bruger til opbrusning af smør under stegningen af en bøf. 

Fang opskriften herunder – og find opskriften her på ramsløgskartofler.

INGREDIENSER

Stegning


Kryddersmør med ramsløg

  • 50 gram smør
  • 10 stk. ramsløg


Ramsløgskartofler

  • 1 stk. ramsløgskartofler, se link til opskriften længere oppe.

FREMGANGSMÅDE

  1. Åbn pakken med din Côte de Boeuf, dup den tør og lad den nå stuetemperatur i 30-60 minutter. Hak ramsløg fint og rør op med smør  stil på køl indtil brug.
  2. Forvarm din ovn på 120 grader.
  3. Varm en pande op til høj varme  drys et jævnt lag salt på din Côte de Boeuf. Når panden er brandvarm, smider du olie på og bøffen på. Pres den ned i 1,5 minut, men ryk ikke på den, så du får en god stegeskorpe. Vend den og giv den stegeskorpe på den anden side. Smid også smørret og finthakket ramsløg på panden, når bøffen er vendt. Overøs bøffen med smør under stegningen.
  4. Stik et stegetermometer i din bøf ved benet og smid hele panden i ovnen. Steg den efter ønsket bøftilberedning: Rød: 52-55°C, Medium: 60-65°C, Gennemstegt: 69-71°C. Lad bøffen hvile i 10 minutter, inden du skærer den ud.
  5. Servér bøffen med ramsløgssmør på toppen og ramsløgskartofler!

Læs mere

Få inspiration til middagsbordet fra René og Jonas fra podcasten Vin for begyndere
Ekspertviden

Få inspiration til middagsbordet fra René og Jonas fra podcasten Vin for begyndere

Elsker du også at matche dine gastronomiske mesterværker med den perfekte vin? Eller bliver du bare en anelse nervøs ved tanken? Lige meget hvad, så kan du nu lade dig inspirere af nogle af landets...

Læs mere
Kryddersmør med parmesan og persille
Tilbehør

Kryddersmør med parmesan og persille

Hjemmelavet kryddersmør er en helt genial makker til velstegt kød, og en fantastisk formidler af forskellige smagselementer, når kryddersmørret langsomt smelter ud over kød og tilbehør, og forener ...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag