Spring til indhold

Opskrift: Sprød og saftig porchetta burger

Sprød og saftig porchetta burger
Gris

Sprød og saftig porchetta burger

Porchetta, også kendt som italiensk rullesteg, er en smørmør og saftig steg, der med den rette krydderiblanding og med sit knasende sprøde ydre er en helt fantasisk spise i sig selv, men faktisk også i en god hjemmelavet burger. Dyb smag, masser af kød, fedtkanter og en dejlig tyk svær.

Her får du burger opskriften på den ultimative flæskestegssandwich, hvor du finder sprøde svær hele vejen rundt om stegen, der sikrer den bedste burger med god knas. Her serveret sammen med en romesco-sauce, chili, grønkål og syltet fennikel - og så går en burger jo altid godt sammen med pommes frites, hvis du savner lidt ekstra tilbehør.

 

Ingredienser

Porchetta

  • 2 kilo porchetta, uden krydderier
  • 4 håndfulde persille
  • 1½ spsk. revet citronskal
  • 2 spsk. italienske krydderier – eks. rosmarin, timian, oregano
  • 1 spsk. fint salt + peber
  • 1½ spsk. hvidløg, revet

Romesco-sauce

Syltet fennikel

  • 1 stk. frisk fennikel
  • 200 ml eddike
  • 1 dl sukker

Grønt

  • 1 håndfuld grønkål
  • 1 stk. rød chili

Burgerboller

  • 8 stk brioche burgerboller

 

Fremgangsmåde

  1. Åbn svinebrystet og skær eventuelt kødet lidt op, så er der er mere overflade til at smøre fyld på.
  2. Drys godt med salt og peber på kødsiden.
  3. Blend alle krydderurterne og krydderierne sammen med lidt olivenolie.
  4. Gnid krydderiblandingen godt ind i kødet på alle sider.
  5. Læg nu stegen til at trække i køleskabet, gerne et par timer.
  6. Tænd ovnen på 140 grader varmluft.
  7. Steg din porchetta i en forvarmet ovn og steg den i ca. 3-3,5 timer - eller brug stegetermometer (i kødet, IKKE i fyldet) som skal vise 68-70 grader.
  8. Lav din romesco-sauce klar efter forskrifterne i opskriften
  9. Snit lidt grønkål og rødløg i skiver og kog eddike op med sukker, som du hælder over fintsnittede fennikelskiver.
  10. Når porchettaen er færdig, lader du den hvile i 15 minutter. Herefter skæres tykke skiver ud.
  11. Smør burgerbollerne med romesco-sauce, top med grønkål, lynsyltet fennikel, chili og en heftig skive porchetta.
  12. Velbekomme!

 

Tips

  • Porchettaen kan også laves på rotisserie eller på grill. Find tilberedningsmetoderne her.

 

Opskriften er udviklet af Mandekogebogen.dk

    Læs mere

    Kryddersmør med parmesan og persille
    Tilbehør

    Kryddersmør med parmesan og persille

    Hjemmelavet kryddersmør er en helt genial makker til velstegt kød, og en fantastisk formidler af forskellige smagselementer, når kryddersmørret langsomt smelter ud over kød og tilbehør, og forener ...

    Læs mere
    Lasses kød-trick er helt enkelt:  ”Hvis du ikke har tid til at lade kødet trække, er det ikke umagen værd.”
    Ekspertviden

    Lasses kød-trick er helt enkelt: ”Hvis du ikke har tid til at lade kødet trække, er det ikke umagen værd.”

    Mig & Mit Kød – med køkkenchef Lasse Zacho, Vejrø Resort Sanseligheden er i spil, når kok Lasse Zacho, køkkenchef på Vejrø Resort, går i køkkenet. Han elsker røg, ild og varme. Og så drømmer ha...

    Læs mere

    SHARING IS CARING

    Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag