Sprød og saftig porchetta burger
Porchetta, også kendt som italiensk rullesteg, er en smørmør og saftig steg, der med den rette krydderiblanding og med sit knasende sprøde ydre er en helt fantasisk spise i sig selv, men faktisk også i en god hjemmelavet burger. Dyb smag, masser af kød, fedtkanter og en dejlig tyk svær.
Her får du burger opskriften på den ultimative flæskestegssandwich, hvor du finder sprøde svær hele vejen rundt om stegen, der sikrer den bedste burger med god knas. Her serveret sammen med en romesco-sauce, chili, grønkål og syltet fennikel - og så går en burger jo altid godt sammen med pommes frites, hvis du savner lidt ekstra tilbehør.
Ingredienser
Porchetta
- 2 kilo porchetta, uden krydderier
- 4 håndfulde persille
- 1½ spsk. revet citronskal
- 2 spsk. italienske krydderier – eks. rosmarin, timian, oregano
- 1 spsk. fint salt + peber
- 1½ spsk. hvidløg, revet
Romesco-sauce
- 1 dl romesco-sauce
Syltet fennikel
- 1 stk. frisk fennikel
- 200 ml eddike
- 1 dl sukker
Grønt
- 1 håndfuld grønkål
- 1 stk. rød chili
Burgerboller
- 8 stk brioche burgerboller
Fremgangsmåde
- Åbn svinebrystet og skær eventuelt kødet lidt op, så er der er mere overflade til at smøre fyld på.
- Drys godt med salt og peber på kødsiden.
- Blend alle krydderurterne og krydderierne sammen med lidt olivenolie.
- Gnid krydderiblandingen godt ind i kødet på alle sider.
- Læg nu stegen til at trække i køleskabet, gerne et par timer.
- Tænd ovnen på 140 grader varmluft.
- Steg din porchetta i en forvarmet ovn og steg den i ca. 3-3,5 timer - eller brug stegetermometer (i kødet, IKKE i fyldet) som skal vise 68-70 grader.
- Lav din romesco-sauce klar efter forskrifterne i opskriften
- Snit lidt grønkål og rødløg i skiver og kog eddike op med sukker, som du hælder over fintsnittede fennikelskiver.
- Når porchettaen er færdig, lader du den hvile i 15 minutter. Herefter skæres tykke skiver ud.
- Smør burgerbollerne med romesco-sauce, top med grønkål, lynsyltet fennikel, chili og en heftig skive porchetta.
- Velbekomme!
Tips
- Porchettaen kan også laves på rotisserie eller på grill. Find tilberedningsmetoderne her.
Opskriften er udviklet af Mandekogebogen.dk