Spring til indhold

Opskrift: Philly Cheese Steak Sandwich med nyretapper

Philly Cheese Steak Sandwich med nyretapper
Okse

Philly Cheese Steak Sandwich med nyretapper

Den ikoniske amerikanske sandwich, The Philly Cheese Steak, er en velkendt klassiker i diner-miljøet og på diverse gadehjørner i USA. Heldigvis er den efterhånden så populær en sandwich, at den har spredt sig til flere lande – det gælder imidlertid desværre ikke til Danmark, hvor vi ikke finder ret mange restauranter eller caféer, som serverer den. Men vi har lov at håbe.

Philly Cheese Steak’en er egentlig ganske simpel - men ret så uimodståelig. Det handler egentlig bare om kombinationen af godt, blødt hvidt brød (det hvideste du kan finde), bløde løg stegt med peberfrugt, sennep, tyndskåret oksekød og så en eller anden form for ost - ofte er det den milde italienske provolone, den skriggule, formstøbte amerikanske smelteost eller endda ost på tube!

 

Ingredienser 

 • 4 stk hoagiebrød eller meget store bløde pølsebrød
 • 600 gram nyretapper fra Dyrbar
 • 3 stk peberfrugt
 • 2 stk løg
 • 12 stk provelone eller cheddar-smelteost, skiver
 • 1 spsk. balsamico-eddike
 • 1 spsk. sukker
 • 4 spsk. sennep
 • 2 spsk. smør

 

Fremgangsmåde 

 1. Snit dine peberfrugter i helt tynde skiver - det samme med løg.
 2. Smid løg på en pande med en klat smør og lad dem stege i 15-20 minutter ved middelvarme med sukker, salt og balsamico.
 3. Tilsæt derefter peberfrugt og lad dem stege med i 10-15 minutter, indtil de falder sammen og det hele bliver relish-agtigt.
 4. Hold det lunt, eller lad det stege ved laveste temperatur, mens du forbereder resten.
 5. Soigner din nyretapper for eventuelle store sener og sørg for, at den har fået stuetemperatur i 30-40 minutter, inden du steger den.
 6. Husk at give den en smule salt lige inden stegning (ikke peber da dette kan give en brændt smag).
 7. Varm en pande op til høj varme med en sjat olie og steg nyretapperne i ca. 2,5 minut på hver side, så de får en solid stegeskorpe.
 8. Skru lidt ned for panden og giv den 2 skefulde smør - steg i ca. 5-6 minutter, hvor du løbende vender kødet og øser med smør.
 9. Mærk efter - kødet skal stadigvæk være lidt blødt, men heller ikke for meget.
 10. Lad det hvile på en rist efterfølgende i 4-5 minutter.
 11. Flæk dine hoagie-brød og smør dem med sennep - læg skiver af ost på.
 12. Fyld godt med peberfrugt-løg-relish i.
 13. Skær nu din nyretapper i helt tynde skiver - de skulle gerne være rare/medium rare (nemmere at tygge og bedre smag!).
 14. Læg dem i din sandwich og luk sammen. Så er der serveret!

 

Hvad er nyretapper egentlig? Det ligger lidt i navnet, at det måske har noget med nyrerne at gøre, men nyretapper er en udskæring, der faktisk intet har med indmad at gøre. Udskæringen, der også er kendt som Boeuf Onglet, er faktisk to muskler, der holder nyrerne på plads inde i oksen. På den måde hænger den lidt sammen med indmaden, men er faktisk et reelt stykke kød i sig selv.

Tilberedt rigtigt er det virkelig en lækkerbisken, der kan få en fantastisk stegeskorpe og et knaldrødt indre med masser af dyb, mineralsk smag og god struktur.

Og bid mærke i det med det knaldrøde indre – det er nemlig nøglen til succes med denne udskæring: Nyretapper skal steges helt rare, alternativt medium rare, hvis du ikke er til det helt røde. Så bliver kødet nemlig optimalt saftigt, smagfuldt, tyggevenligt og helt perfekt til formålet - nemlig en nyretap Cheese Steak Sandwich!

Opskriften er udviklet af Mandekogebogen.dk

Læs mere

Rone fortæller, hvorfor gris skal steges rødt
Ekspertviden

Rone fortæller, hvorfor gris skal steges rødt

Centrumtemperaturen har stor indflydelse på teksturen, smagen og oplevelsen af grisekød. Steger du kødet for meget bliver det ikke nødvendigvis mere mørt, men kan blive mere sejt. Kombinationen af ...

Læs mere
Presaen: den supersaftige lille steg fra tunggrisen
Ekspertviden

Presaen: den supersaftige lille steg fra tunggrisen

Måske kender du udtrykket ’Presa’ fra det spanske køkken? Nu kan du imidlertid få presaen i en superlækker, dansk version – skåret af danske tunggrise. Presaen er skåret af grisens nakke, og er den...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag