Spring til indhold

Opskrift: Piggy wellington - en klassiker med et twist

Piggy wellington - en klassiker med et twist
Gris

Piggy wellington - en klassiker med et twist

Du kender nok den skønne klassiker Beef Wellington med okse.

I denne opskrift har vi dog lavet den med et twist og lavet opskriften med gris i stedet – nærmere specifikt tunggris. Vi har brugt en Chateaubriand – det fantastiske midterstykke en mørbraden.

 

Ingredienser

  • 1 stk. chateaubriand af gris
  • Olie
  • Salt & peber
  • Rødløg
  • Balsamico
  • Brun farin
  • Timian
  • Salt & peber
  • Parmaskinke
  • dijonsennep eller engelsk sennep
  • 1 plade butterdej

 

Fremgangsmåde

  • Brun kødet på alle sider i hed olie, krydr med salt og peber, og stil til side
  • Lav en kompot af karamelliserede rødløg, smagt til med balsamico, brun farin, timian, salt og peber.
  • Læg tynde skiver af parmaskinke med overlap på et skærebræt, dækket af husholdsningfilm og dæk med løgkompotten. Smør evt. kødet med dijonsennep eller engelsk sennep, læg løgkompotten på og rul det hele sammen til en fast pakke.
  • Læg på køl, imens du ruller en stor plade butterdej ud. Overfør det indpakkede kød – UDEN husholdningsfilm – til butterdejen og pak sammen til en helt lukket pakke. Skær eventuelle dejrester fra, og brug dem til at dekorere pakken med, med flotte figurer. Eller skær et fint mønster med en kniv uden at skære igennem dejen.
  • Pensl hele pakken med et sammenpisket æg.
  • Bag ved 200 grader, til kernetemperaturen er cirka 60 grader (for en mørk rosa steg). Tag ud og lad hvile lidt, og servér derefter med det ønskede tilbehør.
  • Tranchér gerne ved bordet, så dine gæster kan nyde synet af den hele Piggy Wellington.

 

Tip

Læg evt. en stribe af en god blåskimmelost ned langs midten på parmaskinken med løgkompotten.

På denne måde overrasker du helt sikkert nogle af gæsterne til årets nytårsbord, god fornøjelse!

 

Vil du også prøves vores opskrift på Beef Wellington? Find den her.

Læs mere

Lardo
Gris

Lardo

Måske har du stødt på Lardo, hvis du har besøgt det italienske køkken enten herhjemme eller på et besøg i den støvleformede ’hjemstavn’. Eller også har du smagt det raffinerede spæk-produkt hos nog...

Læs mere
Ekspertviden

Hun har en passion for klassiske saucer, det græske køkken – og indmad som en folkespise

Mig & Mit Kød – med køkkenchef Nanna Marie Hansen, Marienlyst Strandhotel Kombinationen af det klassiske og det nytænkende er nok det, der karakteriserer køkkenchef Nanna Marie Hansens køkken ...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag