Spring til indhold

Opskrift: Porchetta med et vildt vinvalg

Porchetta med et vildt vinvalg
Gris

Porchetta med et vildt vinvalg

Dyrbars Porchetta består af en modnet nakkefilet, ombundet med modnet grisebryst med masser af svær og bundet op med snor. Her skal du bare selv løsne snoren og derefter fylde stegen med masser af krydderurter, hvidløg og krydderier efter smag.

Porchettaen serveres med bønnesalat på hvide Borlotti-bønner, parmesan og valnødder – og godt med en græsgrøn olivenolie – ikke eddike!

Opskriften passer til 4-6 personer.

Ingredienser

 • 1 Porchetta fra Dyrbar
 • Masser af rosmarin, salvie, hakket hvidløg, skalotteløg, persille, fennikelfrø, salt og peber. Eller hvad du selv bedst kan lide.
 • 2 dåser Borlotti-bønner, afdryppede – eller tilsvarende hjemmekogte.
 • 1 finthakket lille rødløg
 • 3 stængler bladselleri, finthakket
 • 50 g Parmigiano Reggiano, skåret i små tern à ½ cm
 • 50 g valnøddekerner, hakket
 • Revet citronskal
 • Rigeligt af din bedste olivenolie
 • Friskkværnet peber

Tilberedning

 1. Bind porchettaen op og krydr kødet med masser af groft kværnet peber og salt. Dæk med rosmarin, hvidløg og salvie, eller hvad du lyster.
 2. Bind den sammen igen.
 3. Tilbered som anvist her på Porchetta-temasiden.
 4. Server stegen i skiver med en bønnesalat, bestående af de øvrige ingredienser, samt godt brød. Og et skummende godt glas rød Lambrusco.
 5. Alternativt kan du servere en frisk salat, lavet med feldsalat, sprød pære, feta og valnødder, dryppet med hvidvinseddike, sort peber og balsamicoglaze.

Vin for begyndere

Opskriften er udviklet i samarbejde med podcasten Vin for begyndere og de to værter René Langdahl og Jonas Landin. Opskriften findes i særafsnittet her.

Alt i alt er det en krydret, intens ret, som passer godt med vinen, der har masser af bærnoter og et lidt funky, naturgæret præg og strejf af bitterhed, som matcher urterne i maden.

Match af vin: Lambrusco fra Emilia-Romagna

Det vil nok gibbe lidt i mange, når værterne i Vin for Begyndere anbefaler at servere den italienske Porchetta med den berømte og berygtede italienske mousserende vin, Lambrusco.

Men ro på – der er virkelig langt fra 80’ernes lyserøde sukkervand til den knivskarpe, sprøde og røde Lambrusco, som i de sidste 10 år er blevet forfinet i det italienske Emilia-Romagna-område. Og kombineret med Porchettaen kan det næsten ikke blive mere italiensk.

Læs mere

Presa med hasselback kartofler og brun sauce
Gris

Presa med hasselback kartofler og brun sauce

Det er lige før, du skal smække din bedste 80’er playliste på, når du går i køkkenet og tilbereder denne saftige og utroligt smagsrige Presa af tunggris, som serveres med 80’er-klassikeren, hasselb...

Læs mere
Få inspiration til middagsbordet fra René og Jonas fra podcasten Vin for begyndere
Ekspertviden

Få inspiration til middagsbordet fra René og Jonas fra podcasten Vin for begyndere

Elsker du også at matche dine gastronomiske mesterværker med den perfekte vin? Eller bliver du bare en anelse nervøs ved tanken? Lige meget hvad, så kan du nu lade dig inspirere af nogle af landets...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag