Få inspiration til middagsbordet fra René og Jonas fra podcasten Vin for begyndere

Elsker du også at matche dine gastronomiske mesterværker med den perfekte vin? Eller bliver du bare en anelse nervøs ved tanken? Lige meget hvad, så kan du nu lade dig inspirere af nogle af landets mest populære vinfolk, når de går i køkkenet, bevæbnet med Dyrbar-udskæringer og en proptrækker.

Igen i år har vi nemlig indgået et samarbejde med podcasten Vin for begyndere, hvor de to entusiastiske vinnørder, podcast-vært Jonas Landin og vinekspert René Langdahl gør lytterne klogere på de dejlige dråber og forholdet mellem mad og vin.

Vi har udstyret teamet med tre skønne og meget forskellige Dyrbar-udskæringer, som de tilbereder og matcher med den perfekte vin. Tre skønne retter, der er superfine til middagsbordet.

Edderkop af kalv

Første ryk i køkkenet inkluderer Edderkoppen af kalv, som tilberedes med klar inspiration fra det japanske køkken. Vinherrerne steger Edderkoppen op i brunet smør, og serverer derefter den møre udskæring med ikke mindre end tre saucer som topping. Den saftige hapser serveres med en fyldig og syrerig Vouvray fra Loire. En lækker ’småret’ til et delemads-middagsbord.

Presa af tunggris

Herefter går vi Old School med en Presa af tunggris, som får selskab af 80’er-hittet Hasselback-kartoflen. Den elskede lamel-skårne kartoffel, som med sine sprøde blade er som skabt til at suge saucen, der ledsager det umamirige, mørke kød. Her kommer der spansk rødvin fra Bierzo i det nordøstlige Spanien i glasset. Perfekt til familie- og gæstemiddagen, og resterne i skiver på brød med peberrodssalat dagen efter.

Porchetta

Endelig ryger italienernes fantastiske, aromatiske Porchetta i ovnen. En utroligt populær kombination af to typer modnet gris, som spækkes med tonsvis af friske krydderurter og steges, så den omgivende svær bliver knaldsprød. Lækker bønnesalat med bitre noter til, og et glas smægtende, frugtig og lidt funky rød Lambrusco til – ikke den lyserøde pjatvin fra 80’erne, men den aromatiske, madvenlige delikate røde version. Genial gæstemad, når man er mange om bordet.

Lyt til Vin for begynderes særafsnit om påskefrokosten, eller der hvor du lytter til podcasts.  

I afsnittet deler de en opskrift til henholdsvis Presa og Edderkop af kalv, som du finder i vores Butcher's Dinner Box, og til vores Porchetta, som i den grad gør sig godt på et middagsbord. Til alle tre udskæringer anbefaler de selvfølgelig også den helt rette vin.  

Billede taget af Lars Aarø. 

Ugens forslag

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag